Saltar a continguts

Centre de Estudis Amazònics, CEAM

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

15/11/2010
Cicle ''Medi Ambient i Globalització'' a Sant Cugat

El Centre d'Estudis Amazònics i el Club Muntanyenc Sant Cugat presenten aquest cicle d'activitats amb la intenció d'aportar una visió crítica i raonada de com el sistema econòmic actual perjudica al medi ambient i, en conseqüència, a la població tant dels països del Sud com els del Nord.

Incidirem en quines són les causes més importants que comporten problemes ambientals i tractarem, al mateix temps, d'oferir alternatives de lluita contra aquest problemes i també opcions de vida sostenible.

El cicle inclou 4 jornades de DocuFòrum i una Exposició fotogràfica.

Les Jornades de DOCUFÒRUM són els dijous a les 19h. al Club Muntanyenc Sant Cugat (Plaça de la Vila 2, Sant Cugat del Vallès). Cada una d'elles tractarà un aspecte més concret i inclourà un documental i un debat posterior. Les sessions són:

- 18/11: COM ENS AFECTA LA GLOBALITZACIÓ? Documental:''Un mundo desigual''. Xerrada amb Dani Gómez-Olivé, de la Unipau i l'ODG. Parlarem de la globalització i el deute extern i ecològic.
Documental: ''Oscurecimiento Global''. Xerrada amb Jordi Pascual, del CEAM, que ens explicarà els efectes del canvi climàtic al tròpic sudamericà.

- 02/12: QUINA AGRICULTURA TENIM? Documental: ''Cosechas amargas. Los monocultivos del hambre''. Xerrada amb Pep Prat, d'Enginyeria Sense Fronteres, que ens parlarà de les conseqüències dels monocultius a la terra i la societat llatinoamericana i d'experiències de sobrirania alimentaria.

- 16/12: QUÈ HI PODEM FER? Documental: ''De la mata a la olla. Comercialització camperota i comerç just''. Xerrada amb German Llerena, de la Xarxa de Consum Solidari i Kevin Fisher de L'Ortiga. Ells ens parlaran de campanyes, cooperatives i altres projectes que tenim a l'abast com a ciutadans o ciutadanes.

Per altra banda, l'exposició fotogràfica ''L'Amazònia boliviana. Amenaces a la biodiversitat i la riquesa cultural'' transporta al visitant a la regió amazònica de Bolívia per a conèixer-ne el context geogràfic, les condicions de vida de les seves poblacions indígenes i les amenaces i problemàtiques actuals que la globalització hi genera.

Es podrà veure a la cafeteria de l'Ateneu Plaça (Plaça Pep Ventura, 5) de l'1 al 30 de desembre de dilluns a dijous de 18 a 22h.

A més a més, el dimecres 1 de desembre a les 19h. es celebrarà la inauguració, que comptarà amb una visita guiada a càrrec del Toni Madueño.

El Cicle es porta a terme amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat.